Dragi građani,

Ova peticija ima za cilj uspostaviti sistem solidarnosti koji će omogućiti pomoć oboljelima koji nemaju dovoljno sredstava za svoje liječenje. Prepoznajemo da se mnogi ljudi širom naše države suočavaju sa ozbiljnim bolestima, ali se zbog finansijskih ograničenja ne mogu adekvatno liječiti. Svi zaslužuju pristup odgovarajućoj zdravstvenoj njezi, bez obzira na svoje finansijsko stanje.
Predlažemo da se svaki građanin naše države uključi u ovu humanitarnu inicijativu doniranjem iznosa od 0.50 eura na svaku primljenu platu I penziju. Ovaj iznos bi bio namijenjen posebnom fondu za liječenje oboljelih, koji bi bio transparentan i pažljivo upravljan s ciljem pružanja podrške onima kojima je najpotrebnija.
Vaša mala donacija može imati veliki uticaj. Sakupljeni fond bi se koristio za pokrivanje troškova liječenja oboljelih koji su suočeni sa visokim medicinskim računima, skupe terapije ili tretmane koje inače ne bi mogli priuštiti. Ovom akcijom želimo promovisati humanost, solidarnost i jednak pristup zdravlju za sve naše sugrađane.
Molimo Vas da podržite ovu peticiju i zajedno gradimo društvo u kojem nema mjesta za nedostatak sredstava kao prepreku liječenju. Svaki pojedinac može napraviti razliku, i zajedno možemo pružiti nadu i olakšanje onima kojima je to najpotrebnije.
Potpišite ovu peticiju kako bismo pokazali našu snagu kao zajednica i podstaknuli nadležne institucije da razmotre i implementiraju ovaj solidarni model. Ne zaboravite podijeliti peticiju sa svojim prijateljima, porodicom i kolegama kako bismo prikupili što više podrške.
Hvala Vam na vašoj ljubaznosti i saosjećanju prema onima koji se bore sa bolešću. Zajedno možemo promijeniti živote onih koji se suočavaju sa najvećim izazovima.